dimecres, 26 d’octubre del 2016

ETLAB

Bon dia, l'entrada que faré avui al blog serà sobre l'ETLAB del campus Terres de l'Ebre.

L'ETLAB és el laboratori d'educació i tecnologia.
En aquest laboratori hi ha moltes tecnologies amb estratègies didàctiques i metodològiques que fan que els nens i nenes aprenguin d'una manera més dinàmica i divertida.
Els ETLAB tenen molts de dispositius electronics que permeten als alumnes fer tot tipus d'activitats a partir de la tecnologia, pots fer activitats de totes les materies i activitats que els corresponen pel curs que fan.

En l'Etlab de la urv del campus Terres de l'Ebre hi ha pissarres digitals on en aquestes els alumnes podran fer activitats interactuant directament sobre la pantalla digital, també hi ha tablets per a que els nens a través d'aquestes puguin jugar aprenent, per exemple, en educació infantil podem descarregar un joc d'animals i a través d'aquest explicarlos si son mamifers, vertebrats, etc., i que ells mateixos els classifiquen, així els facilita l'aprenentatge i és diverteixen més que no pas si estessin dabant de un llibre, una activitat o simplement que la mestra només els expliques, d'aquesta manera ells són partícips i poden aportar els seus coneixements.
En aquest laboratori també hi disposem d'un projector portàtil que va connectat a un ordinador i aquest es pot projectar a una taula o a terra i amb un llapis especial pots dibuixar o escriure al damunt d'aquestes superfícies sense fer malbé cap material.
També hi podem trobar una pantalla on l'aprenentatge serà amb 3D i aquesta té un sensor que el nen posarà la mà dalt i podrà menejar el que es veu a la pantalla.
L'ETLAB del campus Terres de l'Ebre, a més disposa d'un aparell anomenat NINUS que és una caixa amb un projector que projecta imatges interactives a terra i el que fa és simular el moviment del nen.
A més a més en aquest laboratori també hi podem trobar una WII que a l'igual que la tablet els nens aprendran jugant.
I per finalitzar disposa també d'unes pantalles tàctils on està instal·lada l'aplicació JClic que és un programa que té activitats educatives de tot tipus, per exemple el joc de fer parelles, endevinalles...







Jo com a professora d'educació infantil el que més m'ha cridat l'atenció per als nens més petits ha sigut el NINUS, ja que crec que és una eina on els nens i nenes es podran divertir molt, ja que requereix moviment que és el que els nens més petits volen.
Amb aquesta eina es poden fer moltes activitats per exemple:
1. Imitar animals
2. Imitar als ninots com ballen (per a fer psicomotricitat)
3. Explicar el que és un quadrat i després que els nens es posin al damunt d'aquest...
A mi personalment m'ha agradat molt aquest laboratori, ja que penso que la tecnologia cada dia s'està posant més a les aules i és un projecte d'innovació pedagògica molt potent i com ja he dit abast és una manera més divertida per aprendre i als nens els motiva més.




Fins aquí la meva reflexió d'avui,
Salutacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada