dimecres, 5 d’octubre del 2016

WebQuest







La WebQuest és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d'Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, completa el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació en la creació d'un producte conté una avaluació directa del procés i dels resultats.
És una web perquè els infants construeixin el seu propi coneixement

Quines aplicacions didàctiques i metodològiques té per als nens/es d'educació infantil?

Una de les dificultats que sovint implica introduir les noves tecnologies a les aules és la manca de planificació i estructura didàctica. Això fa que fem servir una eina amb els nostres alumnes i els ensenyem com podem utilitzar-la, però no l'utilitzem per aprendre cap altra cosa que no sigui la mateixa eina o simplement la fem servir per a fer coses diferents.

Les WebQuest són una manera de planificar el treball a l'aula que ens obliga a pensar moltes coses: Treballar competències del currículum, seleccionar bé els recursos i eines que farem servir...
Aquestes són un tipus d'activitat didàctica basada en els pressupostos constructivistes de l'aprenentatge i l'ensenyament, utilitza tècniques d'investigació i de treball en grup per projectes com a activitats centrals d'ensenyament-aprenentatge.

En la WebQuest els alumnes utilitzen diverses estratègies per incrementar la motivació, la dedicació i els resultats d'aprenentatge dels estudiants, provoquen processos cognitius i aprenen cooperativament.

Mentre el mestre o la mestra guia el procés el nen/a treballa sol, construint el seu coneixement.
Aquesta eina afavoreix a l'alumne amb l'ús de l'Internet, ja que els nens/es fan activitats per la xarxa, reforçant també, el seu interés.
Són activitats motivadores i es poden adaptar a la tipologia dels alumnes que han de fer l'activitat.

Això ajuda als mestres a realitzar coses com ara:Crear un entorn d'aprenentatge ric i agradable.
- Preveure conflictes i actuar.
- Resoldre dubtes.
- Assegurar la participació de tots els alumnes i de cada un en particular.
- Encoratjar la comunicació de la investigació.
...

L'alumne té un paper protagonista a la WebQuest perquè pot:
- Desenvolupar habilitats cognitives i socials.
- Treballar de manera cooperativa.
- Demostrar autonomia.
- Crear alguna cosa.
- Participar en el seu procés d'aprenentatge.
- Resoldre problemes reals.
- Transmetre a algú allò que ha après i relacionar-lo amb aspectes de la vida real
...

En resum, una WebQuest és una activitat didàctica que proposa una tasca factible i atractiva per als estudiants i un procés per realitzar-la durant el qual l'alumnat ha de dur a terme un seguit de processos amb la informació.

https://sites.google.com/site/webquestcathome/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada